Pruik op maat - Het haar dat u verdient!

Advies bij kopen van een pruik

Wat is goed om op te letten bij de aanschaf van een pruik, haarwerk?

Een veel gestelde vraag….in deze blog een aantal tips. Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Er kan een moment in uw leven komen dat u overweegt een pruik aan te schaffen. Bijvoorbeeld door chemokuren of alopecia. Wat belangrijk is, ga naar een erkende haarwerk salon! Deze zijn er in gespecialiseerd om u te helpen en goed en eerlijk advies te geven.
Kleur is erg belangrijk. Vaak wil iemand precies de kleur  en het model hebben die het eigen haar op dat moment ook heeft. Toch kan het beter zijn om bijvoorbeeld wat lichter aan te houden. Omdat je bij chemotherapie een wat blekere huid kan krijgen.

Ook wordt besproken wat voor materiaal het beste is voor uw pruik.

Vaak gaat de eerste keus uit naar echt haar, echter is dit niet altijd beter.
Vooral als het om haarverlies bij chemotherapie gaat, en we toch hopen dat u na ongeveer een jaar uw eigen haar weer terug heeft.

Een haarwerk van synthetisch haar is vaak net zo mooi, voor derden echt niet te zien dat het synthetisch is, veelal snel leverbaar en goedkoper. Klik hier voor meer informatie 

Ons advies is, neem met het passen van een haarwerk iemand mee waar u zich prettig bij voelt. Uw partner, zoon of dochter,vriend of vriendin….het is namelijk een behoorlijk emotionele ervaring.

Wij nemen u mee in het proces van het uitzoeken van een haarwerk/pruik. Zorgen ervoor dat uw pruik op maat gemaakt wordt en dat u zich er prettig bij voelt

Ook krijgt u informatie en advies over het behandelen van uw hoofdhuid.

Deze kan tijdens chemotherapie wat gevoelig zijn. Tevens is het belangrijk de hoofdhuid goed te behandelen om het haar weer zo mooi mogelijk te laten groeien na de kuren.

Liefs Manuelle

Klik hier voor vragen of om contact op te nemen